
PASUKAN POLIS MARIN (PPM) TAWAU SELAMAT KAN NELAYAN INDONESIA HANYUT DARI PULAU SEBATIK
TAWAU; seinyamuk.desa.id Pasukan Polis Marin (PPM) Tawau menyelamatkan empat nelayan yang hanyut di bawa oleh gelombang yang kuat, dua perahu nelayan yang digunakan telah memasuki perairan Laut Tanjung Saima sewaktu ingin berlayar dari perikanan di Perairan Indonesia, pagi tadi (29.10.2019)
Komandan PPM Wilayah 4 Sabah, ACP Mohamad Pajeri Ali dalam pernyataan nya semua korban hanyut yaitu” Ariffin Manja, Amboktuo Cidong, Saleh Atass dan Ambar Arba yang berumur 35 hingga 70 tahun.
Keempat korban yang ditemui ketika perahu mereka terdeteksi mencurigakkan pada pukul 10.00 wita
Setelah diselidiki, Dua perahu yang ditumpangi keempat orang itu berasal dari Sungai Nyamuk, sebatik, yang hanyut ke perairan tawau setelah dihantam ombak yang kuat.
Semua korban akan diserahkan ke pihak indonesia di laut perbatasan Malaysia Indonesia pagi”jelas ACP Mohammad pajeri.
Tinggalkan Balasan